Νέα

JA Start Up 2019: Πρώτο βραβείο στην Solmeyea από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

31 May 2019

Η Solmeyea θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Εnterprise Challenge 2019» του Junior Achievement Europe στο Όσλο.

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, ο 5ος Πανελλαδικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2019» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Με μεγάλο ενθουσιασμό 20 ομάδες φοιτητών και φοιτητριών παρουσίασαν τις έξυπνες επιχειρηματικές τους ιδέες στην αίθουσα «Ιφιγένεια» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, βαθμολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή και αναδείχθηκαν οι νικητές.

 Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η φοιτητική ομάδα Solmeyea από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σκοπός της επιχείρησης είναι η εξασφάλιση πρωτεΐνης και τροφής για τον άνθρωπο μέσα από την παραγωγή πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων διατροφής για τα ζώα, τα οποία στη συνέχεια καταναλώνει ο άνθρωπος. Χρησιμοποιείται μία καινοτόμα μέθοδος παραγωγής εναλλακτικής πρωτεϊνης, μέσω άλγης. Η ομάδα απαρτίζεται από τους: Χρυσάνθη Βερβενιώτη, Γιάννη Καϊμακάμη, Βασίλη Στενό, Γεωργιάννα Στενού. Η Solmeyea θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό «Εnterprise Challenge 2019» του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουνίου 2019 στο Όσλο.  To πρώτο βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

 Το δεύτερο βραβείο και το Βραβείο Καινοτομίας απονεμήθηκε στην Sign Me Up από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ομάδα δημιούργησε έξυπνα γάντια για την αυτοματοποιημένη πολυγλωσσική μετάφραση της νοηματικής γλώσσας, τα οποία συνδέονται με μια εφαρμογή που μεταφράζει τις χειρονομίες της νοηματικής σε γραπτό ή προφορικό λόγο: Δούρου Έλενα, Παπαπολίτη Ευδοκία, Χαλκίδου Άντα, Βγόντζας Γιώργος. Το δεύτερο βραβείο απένειμε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη.

 Το τρίτο βραβείο κέρδισε η Stoferno.gr από το Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και The American College of Greece. Το Stoferno.gr προσφέρει υπηρεσίες On Demand Delivery προϊόντων από τοπικά καταστήματα κάθε κατηγορίας αξιοποιώντας ένα δίκτυο crowdsourced ανεξάρτητων διανομέων - Κουσαθανάς Νικόλαος, Λυκούρης Δημήτριος, Μούλτος Γεώργιος Παναγιώτης. Το τρίτο βραβείο απένειμε η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

 Το Βραβείο για τον Κοινωνικό Αντίκτυπο απονεμήθηκε στην  InnoCity από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η InnoCity καλύπτει το επικοινωνιακό χάσμα που υπάρχει μεταξύ δήμου και ευσυνείδητων και οικολογικά ευαισθητοποιημένων πολιτών, με τη δημιουργία εφαρμογής, όπου ο πολίτης αναρτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην περιοχή του και ο δήμος ενημερώνεται για αυτά - Κασσικός Βασίλειος, Κίτσα Χριστίνα, Μαμακή Ιωάννα, Τσουπάκης Δημήτρης. Το βραβείο απένειμε ο Σύμβουλος Έκδοσης του Liberal  και του «Φιλελεύθερου», αρθρογράφος Ανδρέας Ζαμπούκας.

 Το Βραβείo Digital Communication & Marketing κέρδισε η Aqua Sil.Ca από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Φορητή συσκευή φιλτραρίσματος και αποστείρωσης νερού με χρήση UV-C ακτινοβολίας - Καραγιάννη Κατερίνα, Μάτσια Σεβαστή, Μαυρομμάτης Θεόδωρος, Πρίτσα Αναστασία, Ρακιτσιώτης Αναστάσιος. Το βραβείο απένειμε ο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Διευθυντής Εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, Ταμίας ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece.

 Τιμητικό βραβείο για τη Συνολική Προσφορά του στο Φοιτητικό Διαγωνισμό JA Start Up απονεμήθηκε στον κ. Γεώργιο Δουκίδη, Καθηγητή Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Το βραβείο απένειμε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.

 Βραβείο εθελοντισμού απένειμε ο Learning Director του ΣΕΝ/JA Greece και υπεύθυνος του διαγωνισμού JA Start Up, Μάνος Παυλάκης στον φοιτητή του ΕΜΠ και μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του JA Greece, Νίκο Γκολιόπουλο.

 Οι 20 ομάδες που διαγωνίσθηκαν είναι:

 1.    Aqua Sil.Ca                   Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

2.    B-Sensor                       Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

3.    Badas Trip                     Πανεπιστήμιο Αιγαίου

4.    Dock My Boat              Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

5.    Dotwork                       Mediterranean College

6.    Ecosteps                        Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

7.    e-Pasco                         Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

8.    HawkEye                       Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

9.    InnoCity                        Πανεπιστήμιο Αιγαίου

10.  Parity                            Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, The American College of Greece

11.  QueWin                        Μέλη Συλλόγου Αποφοίτων ΣΕΝ/Junior Achievement Greece

12.   Reckit                           ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Πατρών

13.   Respoguide                  Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

14.   Safer Seas                    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

15.   Sign Me Up                  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

16.   Solmeya                       Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

17.   Stoferno.gr                     Πολυτεχνείο Κρήτης, Παν. Πειραιώς, The American College of Greece

18.   thEscape                      Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

19.   Trip it Low                   Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

20.   Μένω με                      Mediterranean College

 Η κριτική επιτροπή: Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Regional Director Western Balkans & Caucasus CHIPITA, Μέλος ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece, Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Διευθυντής Εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, Ταμίας ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece, Λουκάς Πηλίτσης, EOS Capital Partner, Member of the Investment Committee, Μέλος ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece, Πόπη Ρούσσου, Bank Assurance Executive Europe MetLife, Middle East & Africa, Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος Financial Services Senior Manager ACCENTURE, Σπύρος Αρσένης Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds ΕΘΝΙΚΗ TΡΑΠΕΖΑ, Θάνος Μαρκούσης VP Operations Workable, Έλενα Πρασσάκη Marketing and Communications Manager CISCO, Χρήστος Νικολούδης CEO Mantis.

 Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές του Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2019», με την πολύτιμη συνδρομή των οποίων υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ο διαγωνισμός.  

 Χορηγοί JA Start Up 2019:  ΜetLife, Cisco

Xoρηγός Εκδήλωσης: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Χορηγοί Επικοινωνίας: Η Καθημερινή, epixeiro.gr, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα.

 Το διαγωνισμό και την επίσημη τελετή των βραβεύσεων παρουσίασε η Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Μαρία Γιαννέτου

 

 Για περισσότερες πληροφορίες:

 Μαρία Γιαννέτου, Δημοσιογράφος

Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΣΕΝ/JA Greece

Τηλέφωνο: 6932192633

E-mail: maria.yannetou@sen.org.gr

E-mail: mariayannetou@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/yannetosm

Linked In: https://www.linkedin.com/in/maria-yannetou-7223a5114/

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site