Νέα

Αύριο Τρίτη 17 Απριλίου η Μαθητική Εμπορική Έκθεση του ΣΕΝ/JA Greece στο Τhe Mall Athens

16 April 2018

Συμμετέχουν 60 καινοτόμες Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις»

 Τα παιδιά λένε ΝΑΙ στην επιχειρηματικότητα

Αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα  

 

Πάνω από 1.000 μαθητές και μαθήτριες θα είναι οι πρωταγωνιστές της 12η Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας – 12th  Trade Fair Athens 2018 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 17 Απριλίου στο Τhe Mall Αthens στο Μαρούσι.

Τα παιδιά, 15-18 ετών, από 60 σχολεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, (Αττική, Πειραιά, Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Βραχάτι, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Κάλυμνο, Καλαμάτα) συμμετέχουν στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές εργάστηκαν με ενθουσιασμό, όραμα και κοινωνική ευαισθησία από την αρχή της σχολικής χρονιάς, κατάφεραν να υλοποιήσουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και είναι πανέτοιμοι να παρουσιάσουν αύριο τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δημιούργησαν.  

Οι ομάδες από Γενικά Γυμνάσια-Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Μουσικά κ.ά.,  έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, οικολογικές συσκευές, πρωτότυπα χρηστικά αντικείμενα, ξεχωριστά είδη διατροφής, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες για την ενίσχυση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας. Η κάθε Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» θα έχει το δικό της περίπτερο, όπου θα παρουσιάζει και θα θέτει προς πώληση τα προϊόντα της. Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

    Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 με την επίσημη έναρξη στον πρώτο όροφο του Τhe Mall Athens και θα ολοκληρωθεί στις 15.00 στον ίδιο χώρο, με την ανακοίνωση των τριών (3) βραβείων της Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας, που θα αναδείξει η κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι: 1) Καλύτερη Εταιρεία, 2) Πιο καινοτόμο προϊόν 3) Καλύτερο Περίπτερο.  Της κριτικής επιτροπής -που αποτελείται από ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων- ηγείται ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος Upstream. 

             «Στην εκδήλωση αυτή θα φανούν τα αποτελέσματα σκληρής δουλειάς μηνών τόσο από τις μαθητικές ομάδες και τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους όσο και από την ομάδα του ΣΕΝ/JA Greece υπό την ηγεσία του Αργύρη Τζικόπουλου και της επιτίμου προέδρου μας Λίτσας Παναγιωτοπούλου», δήλωσε ο κ. Βερέμης.

«Η χώρα μας πρέπει να ρίξει όλη της την προσοχή στη μαθητική επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Junior Achievement Ευρώπης, κ. Αργύρης Τζικόπουλος και τόνισε: «Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να αποκτούν βασικές οικονομικές γνώσεις και να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν τη δική τους Εικονική Επιχείρηση από τη σχολική ηλικία. Τα παιδιά αυτά αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και είμαστε στη διάθεση όλων των σχολείων που θέλουν να κάνουν αυτό το σπουδαίο «δώρο» στους μαθητές και τις μαθήτριές τους».  

             Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη όπου θα συμμετέχουν 40 σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Διδυμότειχο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Καστοριά, τα Τρίκαλα, την Πτολεμαΐδα και τη Ρόδο.

Όλες οι Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν καταθέσει. Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 16-19 Ιουλίου στο Βελιγράδι.

 

Κύριοι Χορηγοί «Εικονικής Επιχείρησης»: MetLife, Citi Foundation, Εθνική Τράπεζα, General Mills, Hellenic Initiative, Αμερικανική Πρεσβεία, Accenture

Χορηγοί Εμπορικών Εκθέσεων 2018: The Mall, Mediterranean Cosmos, Vision, AM Nomikos Transworld Maritime Agencies SA, Vodafone, PostCredit, Αφοί Ι. ΛάμπουΠαστελοποιΐα, Chipita, Coca Cola 3Ε, Mondelēz International

Χρυσός Χορηγός Αερομεταφορών:

Aegean

Χορηγοί Επικοινωνίας: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, KΟSMOS 93.6, ΕΡΑ Σπορ,

Η Καθημερινή, ΣΚΑΪ, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, ΑCTION 24,

95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM.

 

Το ΣΕΝ/JA Greece είναι παράρτημα του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας (από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο) σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

https://www.senja.gr

https://www.facebook.com/SENJAGREECE

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Γιαννέτου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΣΕΝ/JA Greece

Τηλέφωνο: 6932192633

E-mail: maria.yannetou@sen.org.gr

E-mail: mariayannetou@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/yannetosm

Linked In: https://www.linkedin.com/in/maria-yannetou-7223a5114/

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site